Режим роботи:
ПН - НД: з 9:00 до 19:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Яку купити насіннєву картоплю в 2024 році в Україні

Зміст :

Досвідчені городники та аграрні професіонали воліють купити насіннєву картоплю, щоб бізнес чи аматорська діяльність приносили врожай, задоволення та дохід. Усі сільськогосподарські культури мають властивість та тенденцію до виродження сорту, зниження врожайності та погіршення споживчих властивостей.

Яку купити насіннєву картоплю в 2024 році в Україні

Кілька років використання рослини, що вироджується, не дають позитивного результату, тому варто подбати про заміну насіннєвого матеріалу на нові зразки від селекціонерів.

Насіння картопля характеристики

Насіннєвою називають ту картоплю, яку висаджують у ґрунт для отримання продуктового врожаю. У любителів аграрної творчості та сільськогосподарських підприємств завжди актуальним залишається питання заміни насіннєвого фонду. Щоб посадкову картоплю купити, варто ознайомитися з принципами та позитивними прикладами успішного вибору на основі знань та досвіду учасників овочевої сфери.

Особливості насіннєвої картоплі :

  1. бульби не повинні мати ознак зараження хворобами, які можуть проглядатися на поверхні у вигляді темних або підгнилих плям, чорних крапок, аномальної форми;
  2. як насіння використовуються бульби різного розміру;
  3. сорт, що виродився за багато років, не може вважатися насіннєвим фондом і підлягає заміні. Базарні покупки у випадковому виборі тільки на основі “переконливих” слів продавця можуть виявитися саме тим матеріалом, який не можна висаджувати на городі через хвороби, що накопичилися;
  4. насіннєва картопля є результатом цілеспрямованої роботи на створення нового сорту з кількома сезонними посадками та вибраковуванням невдалих зразків.

Репродукція насіннєвої картоплі – що це?

Репродукцією селекціонери називають процес розмноження картоплі нового ґатунку в режимі декількох етапів висадки до отримання позитивного результату:

  • у перший рік вирощування насіннєвого матеріалу викопують мініклубні;
  • другий і третій посіви дають проміжні результати селекції, коли відбирають найбільш стійкі та здорові бульби;
  • четвертий посів насіння може завершитись формуванням нового сорту зі статусом картопляної еліти;
  • після цього слідує 1 репродукція насіннєвої картоплі;
  • далі йдуть сезони посіву та вирощування з отриманням споживчого, продуктового врожаю - друга, третя репродукції.

Репродукція насіннєвої картоплі

Не рекомендується використовувати сорт більше чотирьох років, оскільки за цей час можливі генетичні зміни та накопичення хвороб, що відбивається на врожайності та смаку продукту

Скільки коштує картопля насіннєва?

Слід розуміти, що розробка нового сорту пов'язана з працею багатьох селекціонерів. Результат у форматі нового сорту проявляється лише через кілька років кропіткої роботи із насіннєвим матеріалом.

Через інтернет можна купити насіннєву картоплю в інституті картоплярства дешевше, ніж у міській торговій точці. У цьому полягає особливість та перевага онлайн продажу, оскільки торгова націнка в мережі нижча, ніж у звичайному магазині. Ознайомитись із цінниками можна прямо на сайті.

Досвідчені городники регулярно оновлюють насіннєвий фонд та отримують виграш у врожайності та смаковій якості картоплі. На перший погляд ціна видається високою в порівнянні з базарними пропозиціями або вартістю кілограма в супермаркеті. Але картопляне насіння купує не для негайного вживання, а заради заміни сорту з метою досягнення високої врожайності на кілька років уперед.

Де купити хорошу насіннєву картоплю в Україні

Коли актуалізується тема врожайності та смакових особливостей продукту, варто подумати про оновлення насіннєвого запасу на весняний сезон. Кожному городнику не завадить купити насіннєву картоплю від виробника , якщо ефект придбання буде виражений у кратному збільшенні врожайності та покращенні споживчих властивостей.

Інтернет-магазин ЛУЦЕНА пропонує колекцію нових сортів картоплі з різними властивостями насіннєвого матеріалу та прогнозними результатами у зборі першого врожаю.

 
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Прізвище ім'я*
Email (не обов'язково)
Введіть коментар*
36 + ? = 42
Введіть капчу*
Рекомендовані товари