Режим роботи:
ПН - НД: з 9:00 до 19:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Яку посадкову картоплю купити в Україні

Яку посадкову картоплю купити в Україні

Насіннєва картопля – що це?

Існує кілька різновидів насіннєвої картоплі, є супер-супереліта, супереліта, еліта, бульби першої, другої та третьої репродукції.

Урожай, вирощений у польових умовах другого року після виходу з лабораторії, має назву супер-супереліту, супереліта, еліта. За нею слідує категорія насіннєвого матеріалу, який отримують від елітного матеріалу, йдеться про першу репродукцію. Саме таку посадкову базу ми готові запропонувати своїм клієнтам. Відбір такої картоплі служить посадковим матеріалом наступного року, у разі ми говоримо про другий репродукції. Через рік із неї отримують третю репродукцію. Від цієї категорії також вимагають непоганого врожаю, але протягом наступних років йде тенденція на зменшення врожаю. Цю картоплю відносять до репродукції масового використання, вона не застосовується як посадковий матеріал.

Фахівцями не рекомендується вирощування одного картопляного сорту терміном, що перевищує 3-4-х літній період, необхідно оновлення репродукції, або через позначений час потрібна повна заміна посадкового матеріалу на нові картопляні сорти.

Південним та східним українським регіонам властиве значне картопляне виродження, що відбувається в межах від року до трьох років. Для північних та західних широт подібний ефект мінімізований, дозволяє культивувати картопляні сорти не частіше ніж 5-7 років.

Посадкова картопля купити за низькою ціною можна в інтернет-магазині LUTSENA/

Репродукція картоплі

Під поняттям репродукції картоплі мається на увазі поетапне розмноження сортового матеріалу. Ключовою відмінністю зазначеної культури від інших можна вважати вегетативний метод розмноження, за допомогою бульб. Фактично репродукція є поняттям, що позначає оновлення сорту. За умови щорічного використання одного і того ж насіння віруси в бульбах накопичуються.

Якщо регулярно садити таку картоплю, то кількість хворих бульб буде невблаганно зростати, подібне торкнеться всього посівного матеріалу. Цей факт призведе до інфекційного зараження усієї картоплі, що негативно позначиться на зниженні врожайності.

У цьому контексті репродукція позначена як сортове оновлення. Починається цей процес виділенням одного здорового екземпляра рослини. Щоб отримати найкращий насіннєвий матеріал, з якого згодом відбувається відокремлення меристематичної клітини.

Клітина, на етапі систематичного розподілу міститься у особливе середовище, у ній вона вирощується до моменту формування мікроскопічного бульбового матеріалу. Подібний результат досягається виключно через пробіркові умови. Оскільки кількість матеріалу занадто мала, то ціна на нього відповідно висока.

Згодом вирощування мікроклубнів здійснюється у тепличних умовах, аж до утворення міні-клубнів, що досягли розміру від 10 до 30 мм. Потім їх висаджую у відкритий ґрунт, із нього формується посівний матеріал, названий супер-суперелітою. Після року вони перетворюються на супереліту, далі стають елітою, і на заключному етапі репродукцією.

Кожен етап розведення передбачає ведення контролю над матеріалом, на наявність хвороботворних вірусів. Уражена вірусом картопля бракується.

Різновиди та ціна посадкової картоплі

Найважливішим фактором характеристики картоплі є період її дозрівання. Йдеться про часовий проміжок від моменту виникнення сходів і до процесу збору врожаю. Відповідно до періодів дозрівання всі сорти, які існують, поділяються на певні категорії, розрізняють:

  • ультраранній;
  • ранній;
  • середньоранній;
  • середньопізній.

Якщо на створення ультраранніх сортів необхідний інтервал від 35 до 50 днів, то для отримання врожаю середньопізніх сортів знадобиться тимчасовий проміжок від 80 до 95 днів. Це відбивається на вартості кінцевого продукту.

Де придбати посадочну картоплю першої репродукції

В інтернет магазині «ЛуЦена» ви зможете придбати високопродуктивний насіннєвий матеріал картоплі , як 1, так і 2 репродукції, виробником гарантується дотримання сортової чистоти. Є всі необхідні документи і сертифікати, що підтверджують відсутність хвороб. Пропонований насіннєвий матеріал відрізняється ідеальною якістю. Цього вдається досягти завдяки зберіганню продукції спеціалізованих насіннєвих сховищах.

Придбана продукція відправляється Новою Поштою, посилкою не менше ніж 5 кг.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Прізвище ім'я*
Email
Введіть коментар*
33 + ? = 41
Введіть капчу*
Рекомендовані товари